Каталог
натиснітьнатисніть щоб відкрити
Лунцзин (від англ. Longjing, також зустрічається під назвою Лунг Чінг) в перекладі з китайської означає Колодязь Дракона. Це особливий сорт зеленого чаю, один з найбільш древніх і цінних. З його тисячолітньою історією сплітається кілька легенд.
Одна з них пов'язана з невеликим однойменним селом в далекій провінції, відомим своїм колодязем з мінеральною водою. Вважається, що вона має неординарні властивості та переломлює промені світла під особливим кутом. Найбільшою мірою цей ефект помітний під час дощу, коли в воді виникає оптична ілюзія у вигляді танцюючого дракона.
Інша історія пояснює назву чаю незвичайною знахідкою. Одного разу під час посухи жителі невеликого повіту, які займалися вирощуванням цього сорту чаю, вирішили викопати колодязь. Перш ніж дістатися до джерела води, вони натрапили на камінь, що за формою нагадував дракона. З тих пір до криниці Дракона зверталися з проханнями про дощ і назвали в його честь той самий чай.
Черговий переказ розповідає про одного з безсмертних. Для свого дракона він вирив великий колодязь, вода в якому отримала цілющі властивості. Перш ніж назавжди відправитися на небо, він передав людям знання про Криниці Дракона та чай, який мав такі ж властивості.
Це міфи, але достовірно відомо, що Лунцзин настільки цінували китайські правителі, що дали цьому сорту титул Імператорського чаю. Його прийнято дарувати шанованим гостям і високопоставленим особам. Королева Великобританії Єлизавета II гідно оцінила Лунцзин під час візиту в Китай і з тих пір є його відданою прихильницею.
Вшанування до цього сорту чаю пояснюється його корисними властивостями, які відомі з давніх-давен, а сьогодні доведені серйозними дослідженнями. До складу лунцзін входить теанин, що нейтралізує негативну дію кофеїну, і катехіни, що мають противірусну, антибактеріальну і протипухлинну дію.
При регулярному вживанні лунцзін спостерігаються такі ефекти:
Чай Лунцзин має маслянистий смак з трав'яними або квітковими нотками. Він залишає на язиці солодкуватий післясмак. Його виражений квітковий аромат розкривається з кожним наступним заварюванням (до 5 проток для якісного чаю).
Використовуйте для заварювання лунцзін чисту воду середньої м'якості, нагрійте її до 80-85 ºС. Обполосніть посуд (ідеально підійде фарфоровий або глиняний чайник) і залийте заварку в пропорції 200 мл на 7 г чаю. Злийте першу заварку відразу ж, залийте чисту воду і дайте настоятися 12 секунд. Отриманий напій може мати колір від смарагдового до золотистого.
Зрозуміло, ми не могли обійти стороною цей чудовий сорт і пропонуємо клієнтам оцінити кілька різновидів приголомшливого чаю Лунцзин як в класичному вигляді, там і в складі ароматних сумішей.
Вхід на сайт
Авторизуйтеся на сайті, щоб мати можливість накопичувати персональний дисконт, переглядати замовлення, а також редагувати список обраних товарів
Увага!
Додавати до списку обраного можуть тільки авторизовані користувачі.
Будь ласка, авторизуйтеся на сайті.