Каталог
натиснітьнатисніть щоб відкрити
Китайський чай улун - високоякісний напівферментований чайний продукт, вироблений з сортів, які ростуть виключно на високогір'ї. Альтернативні назви - оолонг, бірюзовий чай, "темний дракон".
Цей вид чаю вельми вибагливий до умов зростання і догляду, йому потрібні ідеальні екологія і клімат. Він складний у способах обробки та зберігання. Ось чому вартість улунов досить висока. Його виробляють лише з дорослого листя чайного дерева і скручують в тугі грудочки так, щоб не допустити його зайвого контакту з повітрям, з метою перешкоджання надмірної ферментації. Тому середина чайного листа залишається незайманою, що і визначає неординарний смак продукту. Поєднуючи в собі властивості зеленого, чорного і червоного чаю, оолонг є джерелом корисних речовин, що розслаблюють тіло, заспокоюють душу і задовольняють смакам самих вибагливих поціновувачів і знавців.
Набуваючи сьогодні все більшої популярності, оолонг має масу цілющих властивостей, про що говорили ще стародавні китайці, а нині підтверджують і сучасні вчені. Цей чай:
За ступенем ферментації улун ділиться на слабоферментований (до 25-40%) і сільноферментований (до 40-70%) вид. Найвідомішим представником першої категорії є Тє Ґуань Їнь, або "Залізна Бодхісатва" ("Залізна Богиня милосердя") з повіту Аньсі провінції Фуцзянь. Він має дивовижний квітковий аромат з нотками троянди і орхідеї, і солодкуватим смаком. Після заварювання виходить настій приємного золотистого кольору. Заварювати Те Гуань Інь можна до трьох разів, і смак його кожен раз буде відрізнятися від попереднього абсолютно різними відтінками.
Одним з найбільш дорогих сортів сільноферментірованних оолонгів в світі є Да Хун Пао. Перекладається його назва як "Великий червоний халат", що обумовлено багряним кольором чайного листя. Смак чаю надзвичайно багатий і багатогранний, відрізняється терпкістю, непомітно переходить у фруктові нотки. Колір Да Хун Пао має темно-золотий, а запах по-справжньому п'янить і паморочить, любителі не дарма називають його "Імператором всіх чаїв".
Його "побратимом" по ціновій категорії є популярний тайванський Дун Дін, або Улун з Морозного Піка. Місця зростання даного куща відомі своїми різкими перепадами температури і холодними вітрами, в зв'язку з цим врожайність даного улуна невисока, проте саме природні умови надають тим листочкам, що вижили унікальний смак. При заварюванні отримуємо приємний аромат з вершковими нотками і солодкуватим післясмаком.
Окремо стоять ароматизовані улуни. Їх ароматизация буває натуральною, а також штучною. До перших належить Тайванський молочний улун Най Сян Цзінь Сюань.
Особливим підвидом вважається Женьшеневий улун, що має солодкий смак, багатий післясмак, прекрасні тонізуючі властивості та яскравий аромат женьшеню. Отримують Женьшеневий улун з недорогих сортів улуна: лист сильно мнуть і обвалюють у стертих до порошкоподібного стану коренів женьшеню та солодки.
Всі перелічені та багато інших сортів оолонгів можна купити в нашому інтернет-магазині в спеціальному розділі.
Вхід на сайт
Авторизуйтеся на сайті, щоб мати можливість накопичувати персональний дисконт, переглядати замовлення, а також редагувати список обраних товарів
Увага!
Додавати до списку обраного можуть тільки авторизовані користувачі.
Будь ласка, авторизуйтеся на сайті.